Visbroertjes verstoppen parels in oesters

Visbroertjes_Zilte Zeemeermin

Luuk en Wiebe de Haan, de Visbroertjes van de Arnhemse viswinkel De Zilte Zeemeermin, hebben een bijzondere actie in hun winkel. Klanten die een mandje oesters kopen kunnen daar een zwarte parel in vinden. Dat meldt De Gelderlander.

Parels kunnen in oesters groeien, maar de kans dat je er een vindt is klein. De parels van de Visbroertjes zijn in de oester gestopt door leverancier World of Oysters. De oesterkweker stopte twee zwarte parels ter waarde van 250 euro in de oesters voor De Zilte Zeemeermin. De visbroertjes hebben dan ook geen idee in welk oestermandje een parel zit. De klant die de parel vindt kan daar een sieraad van laten maken bij Atelier Victor Tijssen in Arnhem.

Vanwege de coronacrisis is het restaurant van de Visbroertjes gesloten en ze wilden even 'iets leuks'. "We willen een glimlach bij de klant zien", zegt Luuk tegen De Gelderlander.

Bron: De Gelderlander

Dossiers
Lees ook
Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken 2021

Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken 2021

Op de traditionele oesterputten in Yerseke vindt op maandag 13 september 2021 voor de achtste keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaats. Tien dagen later, op 23 september, opent het oesterseizoen officieel. Dan vaart de YE 60 uit om de eerste oesters op te vissen.

Zomeroesters klaar voor consumptie

Zomeroesters klaar voor consumptie

De zomeroesters zijn klaar voor consumptie. Dat maakt de Nederlandse Oestervereniging bekend. Deze oester is een creuse en een 100% Zeeuwse oester die op tafels groeit in de voedselrijke Oosterschelde.

Craft Capital investeert in mossel- en oesterbedrijf Vette & Verhaart

Craft Capital investeert in mossel- en oesterbedrijf Vette & Verhaart

Craft Capital gaat investeren in Vette & Verhaart uit het Zeeuwse Yerseke. Naast de kweek en verkoop van mosselen en oesters is Vette & Verhaart actief in de handel in kreeften, schelpjes en andere zeeproducten. Met de investering wil het bedrijf verder groeien en de positie in de markt versterken.