Havenzicht houdt eigen haringtest

Havenzicht_foto Henk Riswick_1

De derde Havenzichtwinkel in Breda (foto: Henk Riswick). Stevie Wijnings en Bram de Vos openden negen jaar geleden hun eerste viswinkel: Havenzicht in Etten-Leur. Inmiddels hebben ze drie winkels: twee in Etten-Leur en één in Breda. Haring staat bij al deze viszaken centraal. Dit jaar houden ze voor het tweede achtereenvolgende jaar ...
Lees ook
‘Ontwikkel je eigen smaak’

‘Ontwikkel je eigen smaak’

Een standaard viswinkel bestaat niet meer. Tenminste, qua uiterlijk. Hoge kwaliteit, hygiëne, specialiteiten en beleving zijn de nieuwe standaards. Daarin kunnen zowel de winkelbouwers en -inrichters als de visspecialisten zich uitleven.

Oosterscheldevis bij Ambachtsheerlijkheid

Oosterscheldevis bij Ambachtsheerlijkheid

Ze vangen zelf een groot deel van hun vis, hebben een eigen rokerij en verkopen drie dagen per week hun vis vanuit een kleine winkel. Bij Ambachtsheerlijkheid in Yerseke hebben beide compagnons, zwagers Raymond de Kunder en Jaco Steketee, inmiddels een vaste klantenkring opgebouwd. Vooral hun Oosterscheldekreeft en -paling zijn gewild. Mosselen zijn...

Van bijbaan naar eigenaar

Van bijbaan naar eigenaar

Dat het snel kan gaan in de viswereld, bewijst ondernemer Albert Post. Albert is pas zeventien jaar, maar nam vorig jaar de viszaak van zijn voormalige werkgever over. Nu runt hij Viswinkel Van Triest aan de Beek in Elburg én volgt hij de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis bij SVO vakopleiding food.