Vismagazine 8 - november 2019

Vismagazine 8-2019_cover

In deze editie

  • Michel Driessen, CEO van Verstegen:
    ‘Nooit tornen aan de kwaliteit van onze kruiden’
  • China bedreiging voor visserij Gambia
    Studente Journalistiek doet onderzoek
  • Pierre Jansen van Visgilde Dieren:
    ‘Klanten willen je gezicht zien’
  • Johnny Plat heeft winkel en wagen
    ‘Ondernemen zit in mijn bloed’
  • Visbeurs 2019: feest voor de branche
    ‘Sector is klaar voor de toekomst’
  • VISSCH zet in op jeugd
    Visfestival in visafslag Scheveningen
  • Fotografie: de kracht van beeld
    Tip: ‘gebruik geen tl-licht!’
  • Goedkope smart packaging-oplossing
    Onderzoekers ontwikkelen papieren sensor
  • Rondvraag: horeca
    Horeca-aandeel in de vis groeit snel

En de rubrieken

  • In Beeld
  • Nieuws uit de branche
  • Column Johan Nooitgedagt
  • Nederlands Visbureau
  • VNV-nieuws
  • Wetgeving
  • SVO vakopleiding food
  • Financieel
  • Rondvraag: horeca
In deze editie
De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

Door de populariteit van sociale media is iedere ondernemer één klik verwijderd van zijn doelgroep. Drie versondernemers, een foodblogger en een culinair fotograaf vertellen hoe je met de juiste beelden de aandacht grijpt van de vluchtige consument.

Meer voedselfraude gemeld in 2018

Meer voedselfraude gemeld in 2018

Het aantal voedselfraudezaken dat is gemeld bij het Europese netwerk voor voedselfraude is in 2018 flink gestegen. Dat staat in het jaarlijkse rapport van het netwerk, opgesteld door de Europese Commissie. De vissector blijft niet buiten schot.

‘Ik wil de wereld een stukje mooier maken’

‘Ik wil de wereld een stukje mooier maken’

Het zijn uitdagende tijden, vindt Michel Driessen, CEO bij Verstegen Spices & Sauces. De markt verschuift, het klimaat verandert, en wereldwijd wordt de politiek onstabieler. Driessen wil Verstegen niet alleen zo goed mogelijk door deze tijd heen loodsen, maar er ook een ander bedrijf van maken. “Een organisatie die een positieve impact heeft op de...

China bedreiging voor visserij Gambia en Senegal

China bedreiging voor visserij Gambia en Senegal

Gambia is het kleinste land van Afrika maar is voor China zeer de moeite waard om er visserij uit te oefenen en te investeren in de bouw van vismeelfabrieken langs de kust. In het kader van haar opleiding journalistiek nam Fatima Sowe eerder dit jaar de situatie in het vissersdorp Tanji onder de loep. Ze werd er niet echt blij van.

‘Klanten willen  je gezicht zien’

‘Klanten willen je gezicht zien’

Een verkoopwagen, standplaatsen op meerdere markten, een aantal winkels; Pierre Jansen heeft het allemaal gehad. Maar het was ‘too much’ en nu heeft hij nog één winkel: Visgilde Dieren. Daar kan hij het gezicht zijn en aan de gang gaan met nieuwe gerechten. De zaak loopt als een trein.

Het ondernemen zit Johnny Plat in het bloed

Het ondernemen zit Johnny Plat in het bloed

Johnny Plat was onlangs een van de finalisten tijdens de tweede editie van de nieuwe Nationale Haringtest. De 27-jarige ondernemer runt in zijn eentje zowel een standplaats in Meppel als een winkel in Zwartsluis. Daarnaast is Vishandel J. Plat in het zomerseizoen met een viskar ook te vinden in Belt-Schultsloot en op diverse jaarmarkten.

Visbeurs 2019:  ‘Het is vis wat de pot schaft’

Visbeurs 2019: ‘Het is vis wat de pot schaft’

De Spakenburgse Visbeurs is het tweejaarlijkse feest voor de visbranche. “Het is vandaag vis wat de pot schaft’, aldus voorzitter Ruud van Diermen van de Spakenburgse Vishandels Vereniging, die de beurs in de oneven jaren organiseert. “We hangen de vlag niet halfstok, ondanks alle uitdagingen. We gaan vol vertrouwen de toekomst in.”

Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

Het jaarlijks terugkerend Noordzeevis festival VISSCH vond begin oktober voor de zesde keer traditiegetrouw plaats in het hart van de Scheveningse visserij, de visafslag. De schouwruimte van de afslag was omgetoverd tot festivalterrein met hippe foodtrucks, warme haard­vuurtjes, harbour jazz, vistafels en ‘vissige’ aankleding. Naast veel te eten was...

Grensverleggend lekker!

Grensverleggend lekker!

Onze nieuwe tempuragarnalen, garnalen bitterballen en shrimpcones liggen in het schap! Drie nieuwe producten om je assortiment te upgraden.

Epos introduceert Kibbeling compleet

Epos introduceert Kibbeling compleet

Als medewerker bij Volendammer Visspecialist Tom Tuijp was het bereiden van de kruidenmix voor op de kibbeling, dagelijkse kost voor Pascalle Veerman. Toen ze bij kruidenspecialist Epos kwam te werken, greep ze haar kans. Samen met visspecialisten ontwikkelde ze de perfecte kruidenmix: Epos Kibbeling Compleet.