‘We hebben een enorm assortiment’

7 oktober 2020 Xandra Veltman

Gerechten vormen een steeds groter deel van de verkoop. Dat biedt visspecialisten de kans om meer dan ooit met hun eigen stijl en smaak extra markt te veroveren. Ondersteuning daarbij van leveranciers is altijd welkom en inspirerend. Vandaag het vierde deel van deze rondvraag rondom het thema smaakmakers met Visspeciaalzaak Vis en Meer en Smedes.

In het Belgische Poppel is het sinds corona razend druk bij Visspeciaalzaak Vis en Meer & traiteur Mark Verkennis. “Toen de horeca sloot, werd het ineens een heel stuk drukker voor ons”, vertelt Mark Verkennis. “De Nederlandse grens ging op slot, pal voor onze neus. Voor Nederlandse klanten hebben we daarom een pick-up point gemaakt waar ze hun bestellingen konden ophalen. We hebben het grootste assortiment verse vis- en traiteurgerechten in deze regio, een scala aan schaal- en schelpdieren en ambachtelijk gerookte vissoorten, veel visschotels, sushi en kant-en-klare maaltijden. Vrijwel alles maken we zelf. We leveren verder aan Delhaize, slagers, andere speciaalzaken en collega vishandels. De formule? Hoge kwaliteit, een eerlijke prijs, veel klantvriendelijkheid en een heel goed team. Sinds januari zitten we op dertig meter vitrine en die hebben we beslist nodig.”

Visloempia

Onlangs heeft Verkennis chef Klaas van Smedes op bezoek gehad voor een ‘Easy Chef’-sessie. Dat was geweldig, zegt Verkennis: “Een gemiddelde kok werkt anders dan een kok bij een viszaak. Klaas snapt dat precies. Hij is zo enthousiast en de samenwerking met Smedes is leuk. Ik ben ook al eens in hun kookstudio geweest, een aanrader. We gebruiken hun marinades, olie en visbakmeel. De visloempia, een recept van Smedes, is een hardloper. Verder komen ze regelmatig met nieuwe ideeën en dat inspireert ons.”
Het resultaat mag er wezen; het bedrijf groeit al veertien jaar jaarlijks met twintig procent. Er was zelfs een tweede winkel, maar daar is Verkennis van teruggekomen. “Liever stabiliseren we ons succes en gaan we meer andere winkels bevoorraden.” 

Dit is vierde deel van deze rondvraag met het thema smaakmakers. Volgende week volgt het laatste deel. Lees hier deel 1deel 2 en deel 3 terug. Abonnees van Vismagazine lezen de complete rondvraag online of in Vismagazine 6-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?