Meest populaire artikelen in april, mei en juni

29 december 2020
Visgilde Vermaas (foto: Henk Riswick)

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het tweede kwartaal van 2020? De top 5 van april, mei en juni.

1. Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor zorgpersoneel

De traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe ging dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Het Nederlands Visbureau kwam daarom met een alternatief. De eerste vangst van 2020 ging naar het zorgpersoneel vanwege hun inzet tijdens de coronacrisis.

2. Visgilde Vermaas

Vader John en zoon Kevin Vermaas waren in mei samen twaalf jaar eigenaar van Visgilde Vermaas uit Rotterdam. Terwijl John een stapje terug doet, is zoon Kevin sinds kort hoofdverantwoordelijk. Kwaliteit staat voorop in de winkel, die steeds meer een traiteurzaak wordt.

3. Visgroothandel Plugge blijft schol voor Italianen inkopen

Eind februari was het eerste coronageval in Nederland en sindsdien is Nederland in de greep van het virus. Hoe sloegen visverwerkende bedrijven en handelaren zich door de coronatijd? Willem M. den Heijer bracht  het voor Vismagazine in woord en beeld met een vierdelige serie. Het bericht over Visgroothandel D. Plugge in Scheveningen staat in de top 5.

4. Groei webshops en bezorgen door coronacrisis

De coronacrisis hakte er flink in bij de Nederlandse voedingsspeciaalzaken. In april spraken de brancheverenigingen van slagers, viswinkels, bakkers en slijters van dramatische omzetverliezen én een enorme veerkracht en creativiteit.

5. Spakenburgs team wint online bbq-wedstrijd voor Support Casper

Op zondag 7 juni gingen achttien barbecue teams in heel Nederland de strijd met elkaar aan tijdens een coronaproof livestream wedstrijd. Met de wedstrijd werd 5000 euro opgehaald voor Support Casper. Winnaars van de wedstrijd waren Emiel van den Brink en Melissa van den Brink-Koelewijn uit Spakenburg.

 

Altijd op de hoogte blijven?