Vishandel Brouwer: ‘Haagse markt laat professionaliteit zien’

Haagse Markt_foto Willem Den Heijer

Klanten bij Brouwer staan op gepaste afstand van elkaar en de viskraam (foto Willem M. den Heijer).


Hoe slaan visverwerkende bedrijven en handelaren zich door de coronatijd? Willem M. den Heijer brengt het voor Vismagazine in woord en beeld in een vierdelige serie. Vandaag het vierde en laatste deel: ambulante vishandelaar Peter Brouwer in Den Haag.

Hij koopt minder vis in dan onder normale omstandigheden. De klanten komen wel maar het is allemaal een beetje improviseren. Peter Brouwer staat al jarenlang met een fikse kraam op de Haagse markt. “Ik ben blij dat de organisatie van de Haagse markt haar professionaliteit laat zien. De markt is gewoon open."

"We hebben maatregelen getroffen bij de ingang, duidelijke looproutes, afstanden tussen kramen en afstand tussen ons en de klanten. Zo houden we het nog wel vol. Maar dat de omzet minder is, staat wel vast. We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben en uiteindelijk willen de mensen wel vis blijven eten”, aldus een redelijk goed gemutste Brouwer. Net als iedereen hoopt hij dat er gauw een eind komt aan die strenge maatregelen en het leven zich geleidelijk aan herpakt.

Dit was het vierde en laatste deel van deze serie. In het eerste, tweede en derde deel van deze serie stonden visverwerkingsbedrijf Hollandvis, visgroothandel D. Plugge en ambulante handelaar Wout Taal centraal. Lees hier deel 1deel 2 en deel 3 terug.

Lees ook
3 tips voor visspecialisten tijdens de coronacrisis

3 tips voor visspecialisten tijdens de coronacrisis

Nederland is in de ban van de coronacrisis. De visdetailhandel wordt ook geraakt. Zeker de bedrijven die frequent leveren aan de horeca en bedrijven die afhankelijk zijn van toeristen of dagjesmensen hebben last van alle maatregelen. Gelukkig zien we in deze tijd ook veel mooie nieuwe initiatieven ontstaan in de sector. Initiatieven waar meer visspecialisten...

Marco Buter drukker ondanks coronacrisis

Marco Buter drukker ondanks coronacrisis

Onze oosterburen hebben er een mooie uitdrukking voor: ‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister’. Wat dat betreft, bevindt Marco Buter ‘van’ Urk zich in een mooie traditie. Hij ziet zichzelf als specialist in haring, gebakken en verse vis. Iets anders erbij gaan doen, zou afbreuk doen aan de kwaliteit, dus waarom zou je?

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten om de achtste editie van de vakbeurs te verplaatsen naar 2021. De vakbeurs stond gepland van 21 t/m 23 september 2020 en vindt nu plaats van 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.