Vishandel Brouwer: ‘Haagse markt laat professionaliteit zien’

Haagse Markt_foto Willem Den Heijer

Klanten bij Brouwer staan op gepaste afstand van elkaar en de viskraam (foto Willem M. den Heijer).


Hoe slaan visverwerkende bedrijven en handelaren zich door de coronatijd? Willem M. den Heijer brengt het voor Vismagazine in woord en beeld in een vierdelige serie. Vandaag het vierde en laatste deel: ambulante vishandelaar Peter Brouwer in Den Haag.

Hij koopt minder vis in dan onder normale omstandigheden. De klanten komen wel maar het is allemaal een beetje improviseren. Peter Brouwer staat al jarenlang met een fikse kraam op de Haagse markt. “Ik ben blij dat de organisatie van de Haagse markt haar professionaliteit laat zien. De markt is gewoon open."

"We hebben maatregelen getroffen bij de ingang, duidelijke looproutes, afstanden tussen kramen en afstand tussen ons en de klanten. Zo houden we het nog wel vol. Maar dat de omzet minder is, staat wel vast. We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben en uiteindelijk willen de mensen wel vis blijven eten”, aldus een redelijk goed gemutste Brouwer. Net als iedereen hoopt hij dat er gauw een eind komt aan die strenge maatregelen en het leven zich geleidelijk aan herpakt.

Dit was het vierde en laatste deel van deze serie. In het eerste, tweede en derde deel van deze serie stonden visverwerkingsbedrijf Hollandvis, visgroothandel D. Plugge en ambulante handelaar Wout Taal centraal. Lees hier deel 1deel 2 en deel 3 terug.

Lees ook
‘Goede combi van werk en leren’

‘Goede combi van werk en leren’

Joey van der Plas (19) ging aan de slag bij Vishandel Koning in Rijswijk, omdat hij meer uren wilde maken dan in zijn vorige baan. Niet alleen kon hij bij de vishandel fulltime aan het werk, hij begon ook meteen met de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis bij SVO vakopleiding food. “Ik denk dat ik mijn vak heb gevonden.”

Lintje voor bestuurslid Ruud van Diermen

Lintje voor bestuurslid Ruud van Diermen

Ruud van Diermen, voorzitter van de Spakenburgse Vishandelsvereniging en bestuurslid van VNV is door de koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Op 3 juli kreeg hij het bijbehorende lintje officieel uitgereikt.

Wout Schinkel uit Urk omarmt familiehulp

Wout Schinkel uit Urk omarmt familiehulp

Zijn vrouw en kinderen zijn een enorme steun in het bedrijf van Wout Schinkel van Urker vishandel Schinkel. Zij helpen hem met het bereiden van salades en patés en het schoonmaken van de wagen. “Als zij niet mee zouden werken, zou ik die ‘smaakmakers’ niet meer kunnen maken. Dan zou ik alleen nog kibbeling, lekkerbek en haring verkopen.”