Top 10 meest gelezen artikelen op Vismagazine

30 december 2021 Lauren Scheurwater

                                                                 Foto: Henk Riswick
In aanloop naar 2022 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website in 2021. Hier de top 10 meest gelezen artikelen van 2021.

1. Kritiek op Netflix documentaire Seaspiracy
Dit jaar verscheen op Netflix de documentaire Seaspiracy. De documentaire gaat in op de negatieve gevolgen van de visserij op de oceanen. De documentaire is populair en staat in de top 10 van de streamingdienst. Maar uit verschillende hoeken is er kritiek.
Lees verder

2. Oesterseizoen 2020/2021 officieel geopend
Op 17 september worden eerste oesters van het seizoen opgevist uit de Oosterschelde en geproefd door verschillende prominenten en genodigden. Met deze handeling is het oesterseizoen voor Nederland en België officieel geopend.
Lees verder

3. Zeeuws mosselseizoen 2021 officieel van start
Het Zeeuwse mosselseizoen is op 7 juli officieel begonnen. Met een transportdrone ging de eerste zak vers opgeviste bodemcultuurmosselen naar het nieuwe pop-up restaurant Moules /Frites van Sergio Herman in Zeebrugge. Ook opende de allereerste mosselautomaat van Nederland in Yerseke. De kwaliteit van de mosselen was volgens kenners uitzonderlijk goed. 
Lees verder

4. Kingfish Zeeland verdubbelt de productie
Kingfish Zeeland gaat uitbreiden. Dat geldt niet alleen voor de productielocatie in Kats, waar de productie in 2020 bijna wordt verdubbeld. Ook heeft de viskwekerij investeerders gevonden voor een nieuwe kwekerij in de Verenigde Staten.
Lees verder

5. Dries van den Bergh overleden
Dries van den Bergh, bekend van de gelijknamige palingrokerij en vishandel in Harderwijk, overleed 27 januari aan een hartstilstand. Dries werd 64 jaar. Hij was een bekend gezicht in Harderwijk. Niet alleen was hij de eigenaar van de gelijknamige palingrokerij en vishandel, maar ook een ambassadeur voor Harderwijk.
Lees verder

6. Voor en tegens van school invriezen aan boord
Dankzij het invriezen en opslaan van de vangst op zee is de pelagische vloot al decennialang succesvol. De kottersector, gericht op demersale vis, laat zich vooralsnog niet verleiden tot eenzelfde aanpak. Desalniettemin vinden er wel gesprekken plaats over de opties en de gevolgen van het wel of niet invriezen van schol aan boord.
Lees verder

7. Start haringseizoen
Een van de hoogtepunten van het jaar is de jaarlijkse start van het haringseizoen. De Hollandse Nieuwe, vangst 2021, zijn vanaf woensdag 16 juni weer overal verkrijgbaar.
Lees verder

8. Moederbedrijf komt met nieuwe winkelformule Vissie
Krijgsman Retail Services (KRS), het moederbedrijf van Kippie, komt in april met de nieuwe winkelformule Vissie. De pilotstore opent op 8 april in winkelcentrum Carnisse Veste in Barendrecht. In het assortiment zitten allerlei kant-en-klare visproducten.
Lees verder

9. Visgroothandel Plugge kijkt uit naar nieuwbouw
Dirk en Wim Plugge van de Scheveningse Visgroothandel D. Plugge kijken met spanning uit naar de dag dat de eerste paal voor de nieuwbouw de grond in wordt geslagen. Het nieuwe bedrijfspand komt op een paar honderd meter van de huidige locatie. Daarnaast introduceren ze het nieuwe concept Plugge's Puur.
Lees verder

10. Craft Capital investeert in mossel- en oesterbedrijf Vette & Verhaart
Craft Capital gaat investeren in Vette & Verhaart uit het Zeeuwse Yerseke. Naast de kweek en verkoop van mosselen en oesters is Vette & Verhaart actief in de handel in kreeften, schelpjes en andere zeeproducten. Met de investering wil het bedrijf verder groeien en de positie in de markt versterken.
Lees verder

Altijd op de hoogte blijven?